20 Kasım 2015 Cuma

She Was Pretty

She Was Pretty

16 bölümlük bir kore dizisi daha. Başrolde Hwang Jung Eum (Kim Hye Jin) ve Park Seo Joon ( Ji Seong Joon ) yer alıyor. Dizinin diğer önemli karakterleri ise Choi Si Won (Kim Shin Hyeok) ve Go Jun Hee( Min Ha Ri).


She Was Pretty Replikleri

Diziyi ilk gördüğümde Ugly Betty tadında bir dizi olacağı düşüncesine kapıldım. Ancak korktuğum gibi olmadı. Dizi benzerlikler göstersede senaryodaki değişiklikler farklılık yaratmış. Dizide beni tek rahatsız eden aşırı oyunculuklardı. Bilmiyorum belkide karakterin gereği olarak yapıldılar ama ben nedense sevemedim. Kim Hye Jin ve Kim Shin Hyeok'un jest ve mimikleri iki doz fazla geldi. Tabi herkes Lee Jin-Wook değil ki aşırı gülüşler yakışsın :) Bu iki oyuncunun aksine Ji Seong Joon ise pasif kalmış. Dizide en beğendiğim karakter ise duyguları en iyi aktaran Min Ha Ri oldu. Her ne kadar bir dizi olsa da Min Ha Ri ve Kim Hye Jin'in arkadaşlığına imrendim doğrusu. Bu arada ufacık sinema sahnesinde olsa da Kim Lee Jin-Wook'u  görmek iyiydi. En kısa zamanda bir dizi film izlemek lazım:)


*Bu kısımdan sonrası spoiler içerir bilginize....

Küçükken zengin bir ailenin güzel kızı olan esas kızımız Kim Hye Jin okulda da oldukça popülerdir. Esas oğlumuz Ji Seong Joon ise Kim Hye Jin'nin aksine çirkin ve asosyal bir çocuktur. Küçük yaşta trajik bir şekilde annesini kaybetmesi psikolojik sorunlar yaşamasına sebep olmuştur. Kim Hye Jin onunla ilgilenir ve kısa zamanda yakın arkadaş olurlar.


She Was Pretty replikleri

Bir müddet sonra Ji Seong Joon ile Kim Hye Jin'in yolları ayrılır ve Ji Seoang Joon yurt dışına gider. Bu ayrılıktan sonra ikilinin kaderleri yer değiştirir. Kim Hye Jin'in babası iflas eder ve bakımsızlıktan zamanla güzelliği kaybolur. En yakın arkadaşı Min Ha Ri ile birlikte yaşamaktadır. Para kazanabilmek için bulduğu her işte çalışır. Ji Seong Joon ise büyüdükçe yakışıklı ve başarılı bir genç olur.


She Was Pretty replikleri

Yıllar sonra Ji Seong Joon  Kore'ye geri döner ve çocukluk aşkı Kim Hye Jin ile görüşmek ister. Eski güzelliğinde olmayan Kim Hye Jin bir plan yapar ve kendi yerine en yakın arkadaşı Min Ha Ri'yi buluşmaya gönderir. Kim Hye Jin onu bir daha görmeyeceğini düşünürken kader ağlarını örer ve yeni işinde patronu olarak karşısına çıkar. Kim Hye Jin çocukluk aşkından köşe bucak kaçarken birde dergideki muzip Kim Shin Hyeok ile uğraşır. 


She Was Pretty Replikleri

Dergiyi kurtarması için gönderilen Ji Seong Joon bunun için çok çalışır ve etrafındakilere çok sert davranır. Herşeyden habersiz Ji Seong Joon çocukluk aşkını tekrar kaybettiğini düşünürken Min Ha Ri ile tekrar karşılaşır ve görüşmeye başlarlar. Başlarda Kim Hye Jin üzülmesin diye bu durumu saklayan Min Ha Ri zamanla Ji Seong Joon'a aşık olur. 


She Was Pretty Replikleri

Dizinin bundan sonrasında bir yanda ilk aşkı Ji Seong Joon ve en yakın arkadaşı Kim Hye Jin arasında kalan Min Ha Ri, bir yanda sevdiği adam Ji Seong Joon'un kendisini beğenmemesinden korkan ve kendisini seven Kim Shin Hyeok kırmaktan korkan Kim Hye Jin, bir yanda büyük sorumluluk almasına rağmen buda yetmez gibi çocukluk aşkı sandığı Min Ha Ri ve kalbinin asıl sahibi Kim Hye Jin arasında kalan Ji Seong Joon, bir yanda da sevdiği kadın için kendi kalbine rağmen yolları açmaya çalışan Kim Shin Hyeok'un yaşadıklarını izliyoruz. (Yazık bu çocuğa yahu). 

Diziyi izlerken bir yanınız Ji Seong Joon gerçekleri öğrensinde Kim Hye Jin ile kavuşsun artık derken bir yandan da Min Ha Ri ve Kim Shin Hyeok için içiniz parçalanabilir. 

She Was Pretty Replikleri

Diziden notlar:
*Dizideki iç sesler çok hoş olmuş. Özellikle verilen mesajları çok beğendim.

She Was Pretty Replikleri

She Was Pretty Replikleri

*Kim Hye Jin'in güzelleşmesini yetersiz buldum. Normalde çok hoş bir bayan ama dizide moda dergisinde çalışan ve sonradan güzelleşen biri için yeni tarzı yetersiz kaldı bence.

She Was Pretty Replikleri

*Dizinin kilit sahnelerinde çalan şarkınında hastası oldum. Sözleri çok güzelmiş.

She Was Pretty Replikleri

*Dergideki çalışanların arasındaki diyalogda hoştu doğrusu. Tam tamına most tarzı :)

She Was Pretty Replikleri

* Ji Seong Joon'un aşkı için sabırlı hallerini ve sempatik tavırlarını çok ama çok sevdim :) [Hepimize birer adet böyle sabırlı, anlayışlı, hoş insanlar lütfen]

She Was Pretty Replikleri

She Was Pretty Replikleri

She Was Pretty Replikleri

She Was Pretty Replikleri

*Ji Seong Joon'un evlilik teklifide en sevdiğim sahnelerden biriydi. İki yüzük fikride düşünülesi :)

She Was Pretty Replikleri

*Dizide birde belki klişe olacaktı ama  Min Ha Ri ve Kim Shin Hyeok'un çift olmasını beklerdim. Dizideki gidişat da bu yöndeydi ama nedense beklenen olmadı. Neyse kısmet değilmiş.

*Bu sahnede bonusumuz:) 


She Was Pretty Replikleri


Etkileyici sahnelerin bir kısmı bu şekilde. Daha fazlası için izlemeniz gerek. Şimdilik benden bu kadar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder