15 Ocak 2016 Cuma

Oh My Venüs


Uzun süredir izlediğim dizilerin en bombası. (Sıkıcı diyenler ne izledi acaba ) Soluksuz izledim diyebilirim. İki günde bitirdim dizinin tüm bölümlerini ama kişisel işlerim olmasa eminim bir günde de izleyebilirdim. Çok ama çok keyif aldım. Zaten işin içinde So Ji Sub olurda o keyifle izlenmez mi :) Dizi izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Konusu She Was Pretty'e benziyor diye düşünebilirsiniz ama bence alakası yok. Tamam tamam ikisinde de ana karakterler sonradan çirkinleşmiş orası benziyor ama kız ilk aşkının peşinde değil. Her neyse çok beğendiğim için bir sürü replik hazırladım. Hatta Baktım bazı yerler replikle olmayacak level atlayıp gif hazırlamayı filan öğrendim. Yazıyı sabırla okursanız replikleri görebilirsiniz :) Bu gif diziyi benim gibi sevenlere gelsin :)


Oh My Venüs replikleri

Unutmadan senaryoyu yazan Kim Eun-Ji  ve yöneten  Kim Hyung-Suk sizlerede tebrikler. İlerleyen zamanlarda Bof ya da Playful Kiss gibi efsaneler arasında olacak bir çalışma olmuş. 

Biraz dizi oyuncularından bahsedeyim. Baş rollerde Su Ji Sub (Kim Young Ho) ve Shin Min Ah (Kang Joo Eun) yer alıyor. Kim Young Ho zengin ve köklü bir aileden geliyor. Küçükken kemik kanseriyle mücadele etmiş üzerine birde annesini kaybetmiş. Hayatının büyük bir bölümünü hastanelerde geçirmiş ve bu onda derin yaralara sebep olmuş. Disiplinli çalışması sayesinde hastalığından kurtulup Hollywood'da tanınan bir kişisel antrenör olmuş. 

Kang Joo Eun ise lise yıllarında herkesin peşinden koştuğu kafayı avukat olmakla bozmuş güzel bir kızdır. Yine aynı dönemlerde hayatının ilk aşkıyla tanışır ve 15 yıl sürecek uzun bir ilişkiye başlarlar. Ancak Kang Joo Eun kariyerine odaklanırken kilo almaya başlar ve güzelliği kaybolur. 15. Yıl dönümlerinde ilk aşkından evlilik teklifi beklerken terk edilir. 


*Bu kısımdan sonrası spoiler içerir bilginize....

Sevgilisi tarafından terk edilen Kang Joo Eun iş için patronu tarafından yurt dışına gönderilir. Dönüştü Kang Joo Eun aldığı ilaçlar ve henüz bilmediği hastalığı sebebiyle uçakta fenalaşınca imdadına Kim Young Ho yetişir. İkilinin tanışma hikayeleri böyle.

 Oh My Venüs replikleri

Ancak ikilinin karşılaşması bununla sınırlı kalmaz. Kang Joo Eun'un içinde bulunduğu kötü durum Kim Young Ho 'yu kendine çeker. 

Oh My Venüs replikleri

Terk edilmek yetmez gibi Kang Joo Eun birde ilk aşkının eskiden çok samimi olduğu arkadaşıyla sevgili olduğunu trajik bir şekilde öğrenir. Tabi yine imdadına Kim Ji Young yetişir.

Oh My Venüs replikleri

Kim Young Ho ailesinin konumu sebebiyle antrenör kimliğini saklamaktadır. Zayıflamayı kafasına koymuş olan Kang Joo Eun da Hollywood'un meşhur antrenörünü duymuştur ve yaşanılan ufak tesadüflerle Kim Ji Yong'u ( Çok tatlış bir rolde kendisi) meşhur antrenör zanneder ve kendisini çalıştırmasını ister. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyen Kim Young Ho, Jang Joon Sung ve Kim Ji Yong Kang Joo Eun'u bezdirmek için ellerinden geleni yaparlar. Ancak Kang Joo Eun'un azmini hesaba katmamışlardır.

Oh My Venüs replikleri


Kang Joo Eun'un troid yetmezliği vardır ve bir süredir yaşadığı stresli ve yorucu tempoya dayanamayarak yeniden rahatsızlanır. Kang Joo Eun'un bu durumundan rahatsız olan Kim Ji Yong ona gerçekleri anlatır. İkili birlikte sıkı bir programa başlarlar. Geçirdikleri zaman onları birbirlerine yaklaştırır. İkili arasındaki diyaloglar, spor yaparkenki halleri izlemeye değer sahneler. O anlar için gifler yolda :)

Dizi bu kurgu üzerinden ilerliyor. Tabi iç parçalayıcı sahneleride mevcut. Kim Ji Yong'un çocuklukta geçirdiği şiddetli rahatsızlığından yadigar nevroz nöbetlerinde ve  Kang Joo Eun'un çaresiz bekleyişinde içiniz yanabilir. Her şey yoluna girdi artık mutlu mesut yaşarlar dediğiniz anda yeniden alt üst olabiliyorsunuz. 

Dizide sevdiklerim çok fazla. En önemlisi bir çok klişeden uzak durulmuş. Evliliğe karşı çıkan aileler yok çok şükür. (Gelin beğenmeyen kayınvalidelere sinir oluyorum da..)

Oh My Venüs replikleri

*Kang Joo Eun'un bitmek tükenmek bilmeyen azmine hayranım ama en çok Kim Ji Yong'dan vazgeçmeyeceğini söylediği kısımdaki azmi sevdim. Çeşitli sebeplerle sevgililerinden vazgeçmek zorunda kalan ana karakterlerden sıkılmışım sanırım.. 

Oh My Venüs replikleri



*Kang Joo Eun'a en çok sinir olduğum sahne... Kendisini aldatmış bir insanı hala düşünebiliyor olmak.. Hemde karşında So Ji Sub gibi karizmatik biri varken :)

Oh My Venüs replikleri

*Dizide sevdiğim noktalardan biriside Jang Joon Sung ve ona asılan reklam yıldızı oldu. Jang Joon Sung ve Kim Ji Yong'un tanışma hikayeside oldukça iyiydi. Kim Ji Yong sen bir melek olmalısın :)

*Evlenme teklifi sahneside oldukça yaratıcıydı ve Kim Ji Yong'un sözleri çok dürüstçe olmuş. 

Oh My Venüs replikleri

*Dizideki bir tespit So Ji Sub'a çok uymuş. 

Oh My Venüs replikleri

*Dizide beğenmediğim tek şey erken bitmiş olması. Bir on bölüm daha izlerdim ben bunu. Keşke Playful Kiss'deki gibi kısa bölümler çekseler. 

*Dizinin kilit noktalarından bir kaç replik daha...

Oh My Venüs replikleri

Oh My Venüs replikleri


Oh My Venüs replikleri


Oh My Venüs replikleri


Oh My Venüs replikleri

Oh My Venüs replikleri


Oh My Venüs replikleri

Oh My Venüs replikleri


*Ya bu ikisi birbirine çok yakışmamış mı :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder