16 Şubat 2016 Salı

Hot Young Bloods



2014 yapımı bir gençlik dizisi. İçinde komedinin yanı sıra yer yer duygusal unsurlar ve büyük oranda şiddet içeren bir film. Şiddet deyince gözünüz korkmasın gençler arasındaki tekmeler tokatlar filan. Filmdeki sahnelerden sonra pasif bir şiddet sever olduğumu keşfetmiş bulunmaktayım. Özellikle esas kızın kavga sahnelerindeki gerçeklik beni benden aldı. :)
Filmi izleyecekler için bir kaç uyarım var. Öncelikle Lee Jong-Suk hayranı iseniz sıkı durun şöyle bir sahne ile karşılaşacaksınız. Bu çocuğu bu hale koyanlar utansın :)

hot young bloods replikleri

Güzel bir konu yakalamış senarist ama kurgusu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Giriş kısmı fazlasıyla uzatılmış. Neyseki gelişme kısmını uzatılmış giriş kısmının telafisi oldu. Ama açık ve net söyleyebilirim ki gördüğüm en berbat sonlardan biriydi. Senarist giriş kısmını fazla uzattığını sonradan fark etmişte film daha da uzamasın diye alelade bir mutlu son yazıvermiş izlenimi bıraktı bende. Gördüğüm en berbat son demeyeceğim o tahtın sahibi hala Twenty filmi. 


Joong-Gil karakterinin kişiliği üzerinde de fazla durulmuş. Tamam anladık çocuk kazanova gözümüze soktunuz da senaryoyu bu kadar odaklamaya gerek yoktu. Adam öyle bir oynamış ki zaten siz o sahneleri abartmasanız da tipe bak derdik yani. Bunun yerine kızın platonik aşkı ön plana çıksa çok daha iyi olurdu sanki.

hot young bloods replikleri



*Bu kısımdan sonrası spoiler içerir bilginize....

Filmin konusuna gelecek olursak 80'li yıllarda bir lisede yaşanan kavgaları aşkları işliyor diyebiliriz. Kavga etmek için bir sebebe de ihtiyaçları yok.

hot young bloods replikleri

Joong-Gil (Lee Jong-Suk) lisedeki kızları teker teker tavlamak gibi bir misyon edinmiş ve bu yolda azimle ilerleyen yakışıklı bir genç. Young-Sook (Park Bo-Young) ise okulun kız çetesinin lideri ve bizim çapkın Joong-Gil'e çocukluğundan beri aşık. 

hot young bloods replikleri

Young-Sook ne kadar uğraşsada Joong-Gil onunla ilgilenmez. Çünkü diğer lisenin erkek çetesinin lideri Gwang-Sik (Kim Young-Kwang) Young-Sook'tan hoşlanmaktadır. Bu platonik aşk denklemi okula yeni bir kızın gelmesiyle bozulur.  So-Hee (Lee Se-Young) hastalığı sebebiyle buraya gelmiştir ve kazonavamız hemen peşine düşer. 

hot young bloods replikleri

Soo-Hee yüz vermez ama kazonavamız zamanla kıza aşık olur. Bu kız için çocukluk arkadaşı Young-Sook'a bile arkasını döner. İşte bu noktadan sonra işler keyifli hale geliyor. Tabi dramatik sahneler bollaşılıyor ama en azından izlenebilecek kıvama geliyor. 

hot young bloods replikleri

Filmin bundan sonrasında Young-Sook'un platonik aşkının bir sonraki evresine geçiyoruz ve Young-Sook Joong-Gil için nelerden vazgeçebileceğini gösteriyor. Tabi Joong-Gil'in neden kızdan uzak durduğunu ve kazanova hallerin altında yatan gerçeğide öğreniyoruz. Son için ise fikrim hala aynı. Fikir vermesi açısından bir kaç sahne daha paylaşacağım. 

*Bu kız film boyunca koşuyor. Neyseki sonunda açıklıyorlarda fıtık olmaktan kurtuluyorsunuz. 

hot young bloods replikleri

*Bu sahne izlerken çok hoşuma gitmişti. En yaratıcı bahanelerden birisi :)

hot young bloods replikleri


*Bu sahnede Gwang-Sik'e ellerine sağlık iki tanede benim için çak diyebilirsiniz. Tabi sonrasında hemen pişman olacaksınız :)

hot young bloods replikleri

*Bu hallerede mi düşecektin sen Joong-Gil dedirten sahne..

hot young bloods replikleri

*Filmin en baba repliğine geldi sıra. 



Filmden izlenimlerim bu kadar. Umarım severek izlediğiniz bir film olur. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder